Peter

Peter

 

Det är svårt att inte älska Peter. Han är otroligt charmig; skrattar, skojar och busar och smittar med sitt glada humör. Peter är framåt och utåtriktad. Han är bäst av killarna på fotboll och han älskar att lyssna på musik. Peter är nog en genuint varm och glad själ, men ibland är det kanske också en fasad han sätter upp. Som alla pojkar har Peter har sett och varit med om mycket. Han imponerar inte bara med fotbollstricks, utan också med att göra upp eld och plocka fjädrarna av en höna. På något sätt får man en känsla av att Peter alltid kommer att klara sig för att han är så stark och duktig. Eftersom han inte själv frågar efter det får man kanske ibland själv påminna sig om att inte glömma bort hans behov av kärlek och stöd.

Vad är hela ditt namn?

Peter Lukas.

 

Hur gammal är du?

15 år gammal.

 

Var kommer du ifrån?

Mwanza.

 

Hur ser din situation ut idag? Var bor du? Var går du i skolan?

Jag bor och går i skola i Kiseke. Jag bor med Fredy, Ema-Tobi och Magembe.

 

När lämnade du ditt hem? Varför lämnande du ditt hem?

År 2007. Jag bodde på gatan men inte så länge innan Dr. Andrew började ta hand om mig. Jag har en mamma och en pappa men de är skilda. Min pappa bor i Magu och har en ny fru där jag bodde efter skilsmässan. Min styvmor slog mig mycket och då stack jag till min mamma. Pappa kom dit många gånger och försökte få med mig tillbaka hem till honom. Då rymde jag till morfar. När morfar dog så var jag tvungen att flytta tillbaka till pappa. Men de fortsatta att slå mig väldigt illa så jag rymde. Jag träffar båda mina föräldrar ibland, båda jobbar här i Mwanza, men ingen av dem kan ta hand om mig.

 

Vad skulle du vilja ändra med din situation idag?

Jag skulle vilja byta hem och skola. Jag skulle vilja gå på Lake View eller Nykahoja men jag vill inte flytta tillbaka hem till någon av mina föräldrar, då stannar jag hellre här

 

Vilken är ditt favoritfotbollslag?

ARSENAL!

 

Vad skulle du vilja göra när du blir stor? Vad skulle du vilja jobba med? Var skulle du vilja bo?

Jag vill bli ingenjör eller arkitekt. Jag skulle vilja bo i England eller Dar es Salaam.

 

Om du fick vara en kändis, vem skulle du vara?

En fotbollsspelare.

 

Vilken fotbollsspelare?

Messi!

 

Vilket är ditt bästa och sämsta ämne i skolan?

Bäst är naturvetenska poch sämst är samhällsvetenskap.

 

Vilket är ditt bästa minne? Har du något sämsta minne?

Mitt bästa minne är julen 2010 när Filippa och hennes pappa Hjalmar var här. Det var första julen jag firade. Mitt sämsta minne är när det var en bilolycka i Mwanza och jag blev påkörd. Jag fick blåmärken.

 

Har du någon flickvän?

Nej.

 

Vem är din bästa vän?

Fredy

 

Vilka egenskaper värdesätter du hos en vän?

Att han eller hon har en bra karaktär.

Copyright © All Rights Reserved